Τα βάθη των ωκεανών

Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018
Με απλά υλικά και πολλή φαντασία οι δραστηριότητες δημιουργούνται σχεδόν χωρίς σκέψη! Αν και η Κυριακή μας ήταν βροχερή και μουντή, το μυαλό ταξίδευε "σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη" και συγκεκριμένα σε γαλάζιες θάλασσες.
Η ιδέα αυτή δεν είναι δικιά μου οπότε τα εύσημα πηγαίνουν στον μικρό πρωταγωνιστή του σπιτιού. Με 2-3 πράγματα κάναμε μία προσομοίωση της θάλασσας αλλά μιλήσαμε και για τα βάθη των ωκεανών. Τι χρειαστήκαμε;



Υλικά: 

Άσπρη λεκάνη
Ζεστό νερό
Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διάφορα θαλάσσια θηλαστικά

Στην αρχή το νερό το είχαμε ζεστό. Καθώς όμως περνούσε η ώρα και κρύωνε το νερό, προσθέταμε μερικές σταγόνες ακόμα μπλε χρώματος.

Με αυτό τον τρόπο μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς, το περιβάλλον τους, τα βάθη στα οποία ζουν και για την θερμοκρασία του νερό σε αυτά τα βάθη!

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα που τον βρήκα εδώ και να αντλήσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Image via Ocean Worlds

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο κρύωνε το νερό, ρίχναμε κι άλλες σταγόνες μπλε χρώματος, οπότε λέγαμε ότι πηγαίναμε πιο βαθιά στον ωκεανό.

Τόσο απλά κάναμε μία υποτυπώδη εισαγωγή στην ωκεανολογία με βιωματικό τρόπο!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας αν το δοκιμάσετε!

Να έχετε μία υπέροχη και ξεκούραστη Κυριακή!

2 σχόλια:

  1. Πολύ έξυπνη η σκέψη να προσθέτεις χρώμα όσο υποτίθεται ότι προχωράτε πιο βαθιά στον βυθό! Ωραία η ωκεανολογία σας, ενδιαφέρουσα! :)
    Καλημέρα Σοφία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!!! Να 'σαι καλά Μαρία!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Μαθαίνουμε παίζοντας μέσα από τα πιο απλά πράγματα! Φιλιά στη Stunning μικρή σου!!!

      Διαγραφή

Από το Blogger.