DIY: Παίζουμε σαντούρι!

Καιρό είχαμε να φτιάξουμε αυτοσχέδιο μουσικό όργανο. Κι έγινε τελείως αβίαστα, σχεδόν τυχαία, ένα απόγευμα λίγο βαριεστημένο. Την ιδέα την έδωσε ο Πέτρος για να είμαι ειλικρινής γιατί τελευταία παίρνει λάστιχα και τα βάζει στις πλάτες από τις καρέκλες έτσι ώστε τεντώνοντας τα λαστιχάκια να "παίζει μουσική". Οπότε πήραμε την φόρμα για τα κέικ, και αφού το γεμίσαμε με λάστιχα, παίξαμε άρπα, κιθάρα και ότι άλλο έγχορδο όργανο μας ερχόταν στο μυαλό, πήρε τα σφυριά του, και ως άλλος Θωρ άρχισε να κοπανάει. Τα λάστιχα ήταν αρκετά τεντωμένα ώστε να βγάζουν ήχους!


Η χαρά της παιδαγωγού αλλά και της μαμάς, είναι να φτάνει το παιδί στο αποτέλεσμα μόνο του. Εκεί φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει, τις βάσεις που έχει πάρει το παιδί αλλά και η ωριμότητά του να τις διαχειριστεί. Γι' αυτό πολλές φορές στα μαθήματά μου, λέω στις μαμάδες να αφήσουν το παιδί για να δούμε που θα πάει μόνο του. Δεν θα σας κουράσω όμως άλλο.

Ιδού λοιπόν το diy σαντούρι μας και οι οδηγίες για το πώς να το φτιάξετε.

Υλικά:

Φόρμα για κέικ
Λάστιχα
Σφυριά


Είδατε; Πάλι μόνο 3 υλικά!


Περνάτε όλα τα λαστιχάκια στην φόρμα για κέικ.


Και αφού περαστούν όλα, το παιδί πειραματίζεται και προσπαθεί να βρει τρόπους να βγάλει ήχους.


Μην περιοριστείτε μόνο το πάνω μέρος. 


Στο πλάι είναι εξίσου ενδιαφέρον!


Στο τέλος, πάρτε τα σφυράκια και παίξτε το σαντούρι σας! Μπορείτε να δείτε επίσης πώς είναι το σαντούρι και να μιλήσετε γι' αυτό.


image via archaiologia.gr

Καλές μουσικές!

1 σχόλιο:

Από το Blogger.