1st KIDOT Festival - Το πρώτο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ


Το πρώτο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ -1st KIDOT Festival είναι γεγονός και ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία. Οι γονείς και τα παιδιά το αγκαλιάσανε και πλέον ανυπομονούμε όλοι για το επόμενο!

Η αίσθηση και οι εικόνες που άφησε  με τη λήξη του ήταν συγκινητικές. Μαμάδες με μωρά στο καρότσι, μπαμπάδες με μάρσιπο, μαμάδες με γιούς, μπαμπάδες με κόρες, παππούδες και γιαγιάδες με εγγόνια, παρέες και ζευγάρια, έγκυες και έφηβοι όλοι και άλλοι τόσοι πέρασαν, είδαν, έψαξαν, ανακάλυψαν, βίωσαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, κυλίστηκαν στο γρασίδι, αγωνίστηκαν, έκαναν γιόγκα και πολλά πολλά πολλά άλλα! Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά του Φεστιβάλ.

Στην άλλη πλευρά υπήρχαν οι διοργανωτές, οι εθελοντές, οι εμψυχωτές, οι εκπαιδευτές και όλοι όσοι προσπάθησαν για την ομαλή διεξαγωγή του. Αλλά δεν σταματάνε εκεί. Όλοι οι παραπάνω οραματίζονται και εργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Ο καθένας από μας βάζει το λιθαράκι του για να κτίσουμε γερές βάσεις στην εκπαίδευση, στη μάθηση, στη μόρφωση. 

Η χαρά της προσφοράς, του εθελοντισμού και της δημιουργίας ξεχύλιζε όλο το διήμερο αλλά το πιο χαρμόσυμο ήταν ότι όλοι όσοι ήταν εκεί πίστευαν σε  αυτό που έκαναν. Και ακριβώς εκεί, βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας!

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο, οι δράσεις ήταν πάρα πολλές και όλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες! Ξεχώρισα όμως κάποια εργαστήρια στα οποία επέλεξα να βρίσκομαι μέσα και περιχαρής σας τα παρουσιάζω! Είναι συνάδελφοι με γνώσεις, άρτια εκπαιδευμένοι στον τομέα τους, με πολλή αγάπη για τα παιδιά αλλά και για την επιστήμη τους! Είπαμε, ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η πίστη και οι παρακάτω άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό που κάνουν!



H Έλενα Παπά με την δημιουργική της ομάδα, βοήθησαν τα παιδιά να ανακαλύψουν το σύμπαν μέσα από 3 διαφορετικές δραστηριότητες. Ως οπαδός της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης και της διαθεματικής μάθησης βρήκα εξαιρετική την προσέγγισή τους!

Τα παιδιά πολλές φορές δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους πόσο μάλλον να τα διαχειριστούν. Η παιδοψυχολόγος Μυρτώ Στάγκου, με ένα όμορφο παραμύθι έβαλε τα παιδιά μέσα στον κόσμο των συναισθημάτων και τα εξερευνήσανε παρέα!


Η Ξένια Κωνσταντινοπούλου με την Βιβέτα Λιμπεράκη σίγουρα έχουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην εκμάθηση των Αγγλικών σε μαθητές με δυσλεξία. Στο KIDOT τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έμαθαν και τραγούδησαν αγγλικά παιδικά τραγούδια μαζί με νοήματα από τη Βρετανική Νοηματική Γλώσσα μέσα από ένα ολοκληρωμένο, πολυαισθητηριακό τρόπο προσέγγισης!

Μελωμύθι 


Μελωμύθι. Το όνομα της ομάδας σε προϊδεάζει για το ταξίδι που θα πας. Θα ταξιδέψεις αμέσως μέσα σε κόσμους μαγικούς, γεμάτους ιστορίες, εικόνες και νότες. Τα υπέροχα μουσικά όργανα και οι φωνές της Πέννυς Αμβραμπέκη και του Δημήτρη Τριχάκη σε μαγεύουν κι εσύ απλά παρασύρεσαι από τις μελωδίες τους!

Και του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.